Tapahtumat ja yhteistyö  kumppaneiden kanssa 2011

Toimivat Seniorit ry. on osallistunut viiteen yhteistyöprojektiin yhteistyökumppaneittensa kanssa: 1) Laulamme yhdessä -projekti (Viherlaakson palvelutalo), 2 ) Omnian lähihoitajaopiskelijoiden harjoittelu senioreiden kotona, 3) ”Sukupolvet yhdessä” -perheleiri (Leppävaaran seurakunta), 4) Kohtaamistaide-ryhmä ja 5) ”Intoa Elämään” - tapaaminen (Espoon vanhuspalvelut). Näihin projekteihin osallistui 2 – 15 yhdistyksen seniorijäsentä. Kaikki projektit vaativat runsaasti etukäteissuunnittelua, arviointeja ja palautteita tapaamisen jälkeen. (Liikanen 2011)

Viherlaakson palvelutalon kanssa Toimivat Seniorit ry on perineteisesti järjestänyt yhteisen naapuripäivän. Niin tänäkin vuonna tällä kertaa nappauripäivä toteutettiin Viherlaakson palvelutalossa.

VUODEN 2011 TAPAHTUMAT

yleis.jpg

Yleisöä  "Seniorit kulttuurin tekijöinä" tapahtumassa Viherlaakson kirjastossa 13.10.2011


 SENIORIT KULTTUURIN TEKIJÖINÄ, 13.10.2011 to klo 17-20 Viherlaakson palvelutalo, aiheita: Taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia -ehdotus toimintaohjelmaksi 2010-2014 - kohti seniorikulttuuria  (OPM), Terhi Aaltosen väitöskirja "Taiteilija ei vanhene", vanhuus ajassa, kirjallisuudessa ja kuvataiteessa (Toimivat Seniorit ry:n julkaisuja 2 (2009)) ja erityisesti Yhdistyksen syysnäyttelyn senioritaiteilijoiden teoksia ja tekijöiden näkemyksiä omista teoksistaan.

psyksy.jpg

Mirja Järvenpää: Syksyn lehtiä 2011

27.5.2011  Naapuripäivä Viherlaakson palvelutalossa

Tapahtumaan osallistui 47 henkilöä eli 17 Omnian lähihoitajaksi valmistuvaa nuorta ja kaksi heidän opettajiaan, Viherlaakson palvelutalon 12 senioria (asiakasta) ja 6 henkilökuntaa sekä 10 Toimivat Seniorit ry:n jäsentä.


p39.jpg psnfrid2.jpg

Nuori ja ikääntynyt 83 v. yhdessä naapuripäivää viettämässä

Vanha 89 v. ja nuori yhdessä Naapuripäivänä Viherlaakson palvelutalossa

Eurooppalaista naapuripäivää vietetään tänä vuonna 27.5.2011. Espoo lähti mukaan viettämään naapuripäivää vuonna 2010, jolloin Euroopan yli 30 maata, 1000 kaupunkia ja yli 9 miljoonaa asukasta osallistui naapuripäivän viettoon. Naapuripäivän suojelijan, Luc Van Den Branden, mukaan ”Asukkaiden yhteistyö, kokemusten jakaminen ja hyvä naapuruus ovat keinoja yhteistyössä saavuttaa entistä tiiviimpi ja ihmisläheisempi eurooppalainen yhteisö. Elinvoimamme ja vahvuutemme perustuvat mutkattomiin, luottamuksellisiin ihmissuhteisiin. Yhteistyö ja kumppanuus ovat yhteisen menestyksen avaimia, niin maiden rajojen kuin omien asuinalueidenkin sisällä. Euroopan naapuripäivä lähentää meitä eurooppalaisia myös siten, että opimme rakentamaan sosiaalisia verkostoja kestävälle ystävyydelle ja kumppanuudelle.

Suunnitellessamme naapureidemme tai yhteistyökumppaneiden kanssa yhteistä naapuripäivää, meidän tulee pystyä vastaamaan seuraaviin kysymyksiin.

  • Miksi? Opi tuntemaan naapurisi ja yhteistyökumppanisi. Luo uusia ystävyyssuhteita ja paranna yhteishenkeä. Vietä mukava päivä naapureiden/yhteistyökumppaneiden kanssa
  • Miten? Järjestä juhla, johon jokainen tuo mukaan omaa osaamistaan. Tiedota etukäteen naapuripäivästä julistein ja kutsukortein.
  • Kenelle? Naapureille, asukkaille ja yhteistyökumppaneille Vauvasta vaariin! Nuoresta opiskelijasta aina iäkkääseen vanhukseen!
  • Missä? Aulassa, pihalla, parkki- tai leikkipaikalla, puistossa, saunatiloissa jne. Viherlaakso palvelutalon isossa ruokailuhuoneessa!

Naapuripäivä 27.5.2011. Toimivat Seniorit ry. vietti vuonna 2010 naapuripäivää yhdessä Viherlaakson palvelutalon asiakkaiden ja hoitohenkilökunnan kanssa Pilvilinnassa, As Oy Säästökehän omistamassa harrastetalossa. Jatkamme tätä perinnettä juhlimalla naapuripäivää yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa: 1) Viherlaakson palvelutalon asiakkaat ja henkilökunta, 2) Omnian lähihoitajiksi valmistuvat opiskelijat ja heidän opettajansa ja 3) Toimivat Seniorit ry:n jäsenet. Tällä kertaa kokoonnumme Viherlaakson palvelutalossa.

TAVOITTEINA 1) oppia tuntemaan kumppaneitamme, 2) solmia uusia rakentavia, luottamuksellisia ihmissuhteita ja 3) parantaa yhteishenkeä oppimalla arvostamaan kumppaneitamme.

Verkkokurssi 13.4 - 27.4.2011

Toimivat Seniorit järjesti 13.4. - 27.4.2011 tietokoneen käyttökurssin ”Internet – bittitiedon kaatopaikka ja alamaailma – vai onko?”. Vesa Lehtonen Turusta toimi senioreitten ohjaajana. Seniorit istuivat kotona omien tietokoneittensa äärellä. Kurssi sisälsi yhden lähiopetuskerran ja viisi verkkoistuntoa skypen välityksellä. Ennen istuntoja oli valmistavia tehtäviä. Opetuskertojen aiheina olivat (1) Verkon rakenne ja toiminta(lähiopetus), (2)  Verkon tietoturva ja verkkoyhteydet, (3)  Mitä ohjelmia tarvitsen/voin käyttää, (4)  Sosiaalinen media – mitä se on ja miten se toimii? ja (5) Ongelma paja – ratkaisuja osallistujien omiin ongelmiin. Kurssille osallistui 10 senioria, joiden ikä vaihteli 70 ikävuodesta 85 ikävuoteen.

bitticp.jpg

15.1.2011 Korealainen TV-ryhmä Toimivat Seniorit ry:n vieraana

korea1.jpg

korea2.jpg
 www.ytn.co.kr Korealainen TV-ryhmä  Esittelemme yhdistyksen internet-yhteyksiä

Korealainen tv-ryhmä tekee ohjelmaa eläkeläisistä Suomessa, Japanissa ja USA:ssa. Toimivat Seniorit ry kertoi omasta vapaaehtoistoiminnastaan Espoossa. Ryhmä kuvasi joogapiiriä, internetin hyväksikäyttöä (skype, blogit, facebook) ja haastatteli puheenjohtajaa, sihteeriä ja rahastonhoitajaa. (15.01.2011 Viherlaakso, Espoo)

Takaisin vuosikertomus -sivulle  Takaisin vuosikertomus 2011

Takaisin Tapahtumat 2012 -sivulle

Takaisin etusivulle