Tutkimus 2011

Palvelujen saatavuutta kartoitettiin joulukuussa 2010 tehdyllä seniorikyselyllä.  Tulokset ovat nyt raportoitu Toimivat Seniorit ry:n julkaisusarjassa (Liikanen 2011, julkaisu 7). Yhdistys on vastannut jäsentensä toiveisiin tutkimustulosten viitoittamaan suuntaan. Tuloksissa tuli selkeänä näkyviin kaksi erilaista seniorikulttuuria: 1) yksin kotona ja 2) parisuhteessa asuvat seniorit. Ikääntymisen myötä muodostuvat toisistaan eroavat senioriryhmät: GO GO, SLOW GO ja NO GO –ryhmät, joiden tarpeet poikkeavat toisistaan. Yksinäisyyden, syrjäytymisen ja syrjäyttämisen estämiseksi kaikille senioreille on tärkeää löytää itselleen sopivaa sosiaalista toimintaa, joiden täytyy toteutua seniorin lähiympäristössä. Tämä on haaste yksityiselle, julkiselle ja kolmannelle sektorille. Hoivapalvelut tulevat ajankohtaisiksi vasta vuosien, ehkä kymmenien vuosien päästä eläkkeelle siirryttyä. Sairaana oltaessa terveydenhoitoa tarvitsevat kaikki ihmiset ikään katsomatta ja hoito tulee olla myös kaikkien senioreiden saatavilla.

Kohti uutta seniorikulttuuri -raportissa kerrotaan kokeiluprojekteista, joihin yhdistys on aktiivisesti ottanut osaa. Näihin projekteihin osallistuminen on vienyt jäenten aikaa runsaasti suunnitteluun, toteutukseen ja raportointiin.

Viherlaakson palvelutalon henkilökunnan ja asiakkaiden kanssa yhdistyksen kaksi senioria osallistui "Laulamme yhdessä" -projektiin. Sen lisäksi jatkoimme vanhaa perinnettämme toteuttamalla yhteisen naapuripäivän.

Takaisin vuosikertomus -sivulle  Takaisin vuosikertomus 2011

Takaisin etusivulle