Kannanotto ravintoon

Yksikään kotona asuva vanhus ei saa nähdä nälkää, koska saatavalla ei ole kotona ravitsevaa ja terveellistä ruokaa. 

Aloite 12. Jokaisen vanhuksen (80+) tulee saada päivittäin terveellistä ja ravitsevaa ravintoa. Ruokapalvelut tulee olla kohtuuhintaisia ja riittävän ravitsevia, jotta vanhuksen (80+) elimistö pysyy toimintakykyisenä. Vanhuksia ohjataan käyttämään myös hyväksi  internetin ja myös ravintoloiden tarjoamia ruokapalveluja. Ruokapalvelujen pitää olla vanhukselle sopivia. 

Terveellisistä aterioista jaetaan infoa vanhuksille.

VASTAUS/PALAUTE

Espoon kaupungin kotihoito määrittelee kotihoidon ateriapalvelua tarvitsevat asiakkaat. Espoo Catering -liikelaitos valmistaa kotiateriat kotihoidon tilauksien mukaan. 

Espoon kaupungin palvelutaloissa ja palvelukeskuksien sekä Espoon sairaalan Puolarinpaussin lounasravintoloissa eläkeläisillä on mahdollisuus ruokailla monipuolinen ja terveellinen lounas arkisin klo 11 - 13 välisenä aikana.  Puolarinpaussin lounasravintola on auki myös viikonloppuisin. Ateriat ovat kohtuuhintaisia ja Espoon kaupunki subventoi eläkeläisten aterioita. 

Ateriat valmistetaan Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suosituksien mukaisesti korkealuokkaisista raaka-aineista. Ruokalistasuunnittelussa huomioidaan kausituotteet, vuosittaiset teemat ja pyhät sekä asiakkaan toiveet ja palautteet. Erityisruokavaliot valmistetaan tilauksien mukaan.

Ystävällisin terveisin Jaana Uusi-Kilponen/asiakaspäällikkö/Espoo Catering -liikelaitos

jaana.uusi-kilponen@espoo.fi

 

Takaisin kannanotteisiin 2015