Toimintapisteet

Lähellä senioriasukkaita tapahtuvaa toimintaa pyritään laajentamaan Espoossa. Toimintaa kehitetään  kunkin asuinyhteisön omien voimavarojen pohjalta. Mallina toimii As Oy Säästökehän toimintapiste. Jokaisessa asuinyhteisössä muodostuu omanlaisena toiminta piireineen ja kerhoineen, tapahtumineen jne.

AS Oy Säästökehän Toimivat Seniorit ry toimintapisteenä

 
vhr10pieni.jpg                                 

As Oy Säästökehä sijaitsee Viherlaaksossa (Viherlaaksonranta 10, 02710 Espoo) Lippajärveen rajautuvalla tontilla. Yhtiön kuusi erillistä rakennusta valmistuivat vuosina 1965 - 66. Asuinhuoneistoja on 90. Yhtiön yhteiskäytössä on kerhohuone, väestösuoja, askarteluhuone, urheiluvälinevarastoja, tenniskenttä, hirsinen rantasauna, erillinen uimalaituri ja hirsinen harrastustalo ”Pilvilinna”. Tammikuussa 2008 asukkaita taloyhtiössä oli 147 henkilöä. Työikäisiä aikuisia oli 46 % ja lapsia (alle 18-vuotiita 15%. Senioreita oli 39 % (57 henkilöä). As Oy Säästökehän Toimivat Seniorit kunnosivatt talkoovoimin kerhotilan, jonka toiminta käynnistyi välittömästi. Kerhot syntyivät tehdyn kartoituksen ja esitettyjen toiveiden pohjalta. Kerhotilassa toimii myös kierrätys. GO GO -seniorijäsenet osallistuvat aktiivisesti myös taloyhtiön järjestämiin tapahtumiin kuten syys- ja kevät- ja puutalkoisiin, kukkaistutuksiin ym. mahdollisiin tapahtumiin.

Toimivat Seniorit ry ovat käyneet esittelemässä Leppävaaran tornitalon senioreille omaa toimintaansa toimintaa. Esityksen pohjalta käynnistyi   Tornitalon Naakat -toiminta -2011. Senioritoimintaa on esitelty myön Suvelassa As Oy Hjalmarsborgin touhutuvassa tavoitteena Suvelan oman senioritoiminnan käynnistäminen, sekä Tampereella Ratinaraitin senioritalolla). Kummassakin em.  taloyhtiössä erilaista vapaaehtoista senioritoimintaa toteutetaan nykyisin säännöllisesti. Näissä taloyhtiöissä on toimintaa varten varattu hyvät toimintatilat. 

Em. säännöllisesti toteutetut senioreiden vapaahtoiset toiminnat eivät ole integroitu kuitenkaan rekisteröidyiksi yhdistyksiksi. Vastaavanlaista senioritoimintaa löytynee monillakin Espoon alueilla perinteisen, vapaaehtoisen talkoo-mallin mukaan.

 

 Takaisin etusivulle